Grey Vibes bij de beesten af

Posted on feb 27, 2019

Grey Vibes bij de beesten af

Datum: woensdag 27 februari 2019 - woensdag 17 april 2019
Tijd: 10:30 - 13:00

Soort:


Kan een mens als dier bewegen? Kan dat, hoe moet dat?
Hoe kan een mens een lange nek suggereren terwijl de eigen nek kort is.

In de cursus Grey Vibes bij de beesten af worden spelmogelijkheden aangereikt en mime-technieken aangeleerd om met het eigen menselijke lichaam, dieren te kunnen spelen.
Leidt het nabootsen van de motoriek van een dier, tot herkenning van menselijk gedrag? Hoe interpreteren we het gedrag der dieren, objectief vanuit ons menszijn, of voelen we de emoties en drijfveren echt?
Hoe voedt het beschouwen en imiteren van dieren, onze creativiteit?

Behalve op de uiterlijke verschijningsvorm van de dieren letten we ook op hun sociale gedrag, op hun energie, hun gebruik van de zintuigen, hun bewegingstempo en ritme, en hun ruimtelijk bewustzijn.
Uiteindelijk spelen we nieuwe waarachtige karakters waarmee we het leven opnieuw beleven.

Grey Vibes bij de beesten af  is een initiatief van Klaske Bruinsma, voormalig mimespeelster bij bewegingstheatergroep BEWTH en docent Theaterschool Amsterdam. Zij begeleidt de cursus samen met Lisa Giezen, net afgestudeerd theater docent aan de Theaterschool en oud student van Klaske.
De cursus omvat 8 lessen, waarvan de eerste les een observatie is van de dieren in Artis. In de lessen daarop leer je jouw observatie om te zetten in theater. Het doel van het spelen van dieren is om in deze cursus theatrale karakters te ontwikkelen, waarmee we scenes kunnen ontwerpen. We sluiten de cursus af met een informele presentatie aan familie en vrienden en afsluiting.

Cursus:
• Data: 27 februari tot en met 17 april
• Tijd: woensdag 10.30-13.00 uur
• Locatie: Artis en Crea
• Deelnemersbijdrage: € 135,00 |Betalen in termijnen is mogelijk
Heb je een stadspas met een groene stip, dan kan je voor korting op de cursus Grey Vibes Stufi (studiefinanciering) aanvragen! Dit kan je doen via het aanvraagformulier.
• Docenten Klaske Bruinsma en Lisa Giezen
• Minimaal 10 deelnemers

Aanmelden