Haags Zomertheater

Posted on jul 1, 2015

Haags Zomertheater

Datum: woensdag 1 juli 2015 - zondag 2 augustus 2015
Tijd: 19:00 - 22:00

Soort: Te doen


Haags zomertheater

 

Haagse Herinneringen op ’t duin

Nog geen plannen voor de zomer?
Zin om met anderen een voorstelling te maken?
Niet bang om in heel Den Haag te spelen?
Gezocht:  55+ toneelspelers/ -muzikanten/ -zangers voor uniek theaterproject deze zomer!
Deze zomer starten Grey Vibes en het Koorenhuis, in samenwerking met Bibliotheek Den Haag, Haags Historisch Museum en het Gemeente Archief, een uniek theaterproject met als thema ‘Op ’t duin’. Inspiratie vormen de zogenoemde negen Haagse Herinneringen die zijn vastgelegd in het project ‘Digitales’ van de Haagse bibliotheek en het Haagse Gemeente Archief.
Zomerkamp
Bijzonder aan het theaterproject is dat er heel intensief gerepeteerd gaat worden. In de maand juli 2015, repeteren we 4 dagen per week (ca. 15 uur per week). Op een fantastische plek in de geliefde Haagse duinen bouwt Grey Vibes een heus zomerkamp, in de loods van Toneelgroep De Appel, waarin theatermaken centraal staat. Er is gekozen voor de maand juli, omdat dat vaak een rustige periode is voor een hoop 55 plussers. Familie en vrienden gaan op vakantie, veel dagelijkse activiteiten hebben een zomerstop en zelfs op televisie is er niks te zien. Een beter moment om met een groep verhalen te creëren bestaat er niet.
Wat gaan we doen?
De deelnemers wisselen allereerst verhalen uit met de schrijvers ‘Digitales’ en met elkaar over de duinen en het strand van vroeger en nu. Uit de verhalen ontstaat muziek, tekst, losse scènes, beelden en uiteindelijk een rode draad. Onder leiding van de professionele theatermakers Jeroen de Graaf en Roeland Drost ontwikkel je samen met de andere deelnemers de voorstelling. Deze wordt in augustus en september gespeeld op diverse plekken in Den Haag; zoals de Haagse Bibliotheek, Haags Historisch Museum en diverse cultuurankers en natuurlijk in de duinen.
Selectie-dag
In verband met de samenstelling van de groep organiseren we wel een selectie/kennismakingsdag. Laat dit je niet afschrikken. Mate van ervaring is niet bepalend, eerder je enthousiasme en de rol die je in de groep zou kunnen spelen.
Opdracht: Zet je eigen fascinatie met de duinen om in een theatrale solo van maximaal 3 minuten. Laat( je eigen) muziek klinken en neem ons mee in je verhaal, speel een monoloog (bestaande tekst), draag een gedicht of je eigen tekst voor, zing een lied, vertel een persoonlijke anekdote. Het kan en mag allemaal. Laat jezelf zien op toneel! Hou het simpel en persoonlijk. Het thema is: In de duinen. Wat is je gevoel bij de duinen? Tijdens de selectie-dag werken Jeroen en Roeland met je act en gaan op zoek naar de verbeeldingskracht van je act.
Helpen achter de schermen? GRAAG! Gezocht: regieassistenten/ klussers / kostuumhelden / cateringmedewerkers / fotograaf / gastheren en –vrouwen
• selectiedagen 24 of 25 juni. Evt. andere datum in overleg.
• Repetitiedata: vanaf 1 juli 5 weken lang
• tijd: ma / wo / vr 19.00-22.00 uur en za 10.00-16.00 uur
• voorstelling duinen: 1 en 2 augustus
• Deelnemersbijdrage: € 225,00 (€ 112,50 met Ooievaarspas)
Mocht deze bijdrage een bezwaar zijn neem dan contact met ons op
• regie: Roeland Drost
• Vormgeving: Dorine van IJsseldijk
• Opgave en meer info: denhaag@greyvibes.nl

1 Comment

  1. Grey Vibes - gezocht
    10/06/2015

    […] jij de persoon die wij zoeken en lijkt het je leuk om mee te doen? Kijk hier meer info of  mail dan naar […]