Moet Kunnen, een theateraal vooronderzoek

Posted on feb 25, 2020
Moet Kunnen, een theateraal vooronderzoek

Moet Kunnen, een theateraal vooronderzoek

Datum: dinsdag 25 februari 2020 - dinsdag 12 mei 2020
Tijd: 14:00 - 17:00
Locatie: Amsterdams Theaterhuis
Adres: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam
Soort: Te doen


MOET KUNNEN, vooronderzoek nieuwe Grey Vibes voorstelling 2020 – 2021

AANMELDEN

Moet Kunnen is het vervolg op Brand in Mokum. Van de rellen op straat naar de veranderende leefstijl binnenskamers. Wederom een tijdsbeeld met verhalen van mensen die er middenin zaten of die toeschouwer waren.

Wie doet mee met het theatraal onderzoek naar de spannende jaren ’60 en ’70 waarin zoveel veranderde op het gebied van wonen, kleding, vrije tijd, man/vrouw verhouding enz?

Je kan je nu opgeven!

WAT
Het recente, roerige verleden van Amsterdam sijpelt nog altijd door in onze samenleving. Amsterdam was koploper in alle moderniteit. In de jaren ’60 kwam de pil op de markt, met als gevolg de seksuele revolutie en een veranderende moraal. Turks Fruit bracht een schokgolf teweeg. Nieuwe leefvormen eisten ruimte op in de stad: woongroepen en communes met huisvergaderingen en schoonmaakschema’s, ‘hokken’ en samenwonen. Het traditionele boterbriefje werd door de één verscheurd, de ander hield er juist aan vast. Hip of ouderwets, hoe verhoud je je tot die vernieuwing? Intimiderend, opgelegd keurslijf of bevrijding?

In Moet Kunnen vertellen oudere Amsterdammers daarover wonderschone verhalen. Wat toen baanbrekend was, is met de ogen van nu op z’n minst curieus. Ontroerend ook. En misschien prikkelend: hoe preuts zijn we anno 2020? Hebben woongroepen voor ouderen de toekomst in Amsterdam? Wat kan de tijd van de collectieven ons daarover leren?

HOE
1e fase is het theateronderzoek ‘van niets naar iets’. We gaan in 8 repetities al spelend het thema verkennen en verhalen verzamelen voor de latere voorstelling.

Data                Dinsdag 25 februari; 3,10, verder online en in overleg met regisseur
Tijd                 14.00 – 17.00 uur
Locatie            bel Grote Zaal, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam
Regisseur        Loes Hegger
Deelnemersbijdrage    € 121,- incl BTW

AANMELDEN

2e fase start in najaar 2020: voorstelling maken, eind januari/ februari 2021 voorstelling spelen. Details volgen nog.