Participatieproject Dancing on the Edge

Posted on okt 24, 2015

Participatieproject Dancing on the Edge

Datum: zaterdag 24 oktober 2015 - zondag 1 november 2015
Tijd: 11:00 - 13:00

Soort:


Jheronimus B. – een bijzonder dans- en participatieproject van Dancing on the Edge
Doe mee aan een speciaal dans- en participatieproject met de Marokkaanse choreograaf Khalid BenGhrib. Voor Jheronimus B. werkt BenGhrib met diverse groepen dansliefhebbers (van jong tot oud) in meerdere steden -middels masterclasses eigentijdse dans- aan het maken van een korte voorstelling. Uitgangspunt is het werk van de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch. BenGhrib is een inspirerende en vermaarde danspedagoog. Zijn eigen werk beweegt zich op het snijvlak van eigentijdse dans, performance, multimedia en beeldende kunst.
In Amsterdam is er een project voor zowel oudere dansers (50+) als voor jongeren. In samenwerking met respectievelijk Grey Vibes en Kids van Amsterdam Oost. Beide groepen volgen een eigen traject, die uitmonden in een gezamenlijke presentatie. Voor de senioren (danservaring is niet vereist) zijn er twee masterclasses eigentijdse dans, waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan met hun persoonlijke interpretaties van Jheronimus Bosch. Tijdens een montagedag komen jong en oud samen voor het maken van een gezamenlijke voorstelling in de vorm van een reeks korte scènes. Deze voorstelling zal meerdere keren gespeeld worden op zondag 1 november in Amsterdam en is onderdeel van het Dancing on the Edge Festival.
Data, locatie en tijden:
Zaterdag 24 oktober : masterclass 1
Tijd: 11:00 – 13:00
Locatie: Doelenzaal (Kloveniersburgwal 87, Amsterdam (o.v.b.)
Zondag 25 oktober: masterclass 2
Tijd: 11:00 – 13:00
Locatie: Doelenzaal (Kloveniersburgwal 87), Amsterdam (o.v.b.)
Zaterdag 31 oktober: montage-dag (met Kids van Amsterdam Oost)
Tijd: 11:00 – 13:00 (met eventuele uitloop).
Locatie: Zeeburgerdijk 19-21, Amsterdam
Zondag 1 november: voorstellingen (met Kids van Amsterdam Oost)
Tijd: 3 voorstellingen vanaf 13:00.
Locatie: Zeeburgerdijk 19-21, Amsterdam
Kosten :
Deelname aan het project bedraagt € 45,-. Voor deelnemers van een Grey Vibes workshop geldt de speciale prijs van €30,-.
Voor dit project kunt u zich aanmelden voor 1 september via: info@dancingontheedge.nl.
Het project vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Maximum aantal deelnemers is 25.
Dancing on the Edge is hét festival voor hedendaagse podiumkunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dancing on the Edge laat een ander geluid horen uit de regio en toont origineel, fris en urgent eigentijds theater, dans en installaties. Van 4 t/m 13 november vindt de vijfde editie plaats in Amsterdam (Brakke Grond), Den Haag (Korzo), Utrecht (Het Huis, Stadsschouwburg Utrecht) en Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg). Zie ook: www.dancingontheedge.nl
Khalid BenGhrib, geboren in Casablanca, volgde zijn dansopleiding in Frankrijk, waarna hij heeft gedanst met diverse grote namen. Terug in Marokko startte hij samen met Loren Palmer zijn eigen gezelschap Cie2k_far Dance Company. Het gezelschap treedt op over de hele wereld en beschouwt kunst als een totaalbeleving. Het is een groep die danst om te praten over het leven. BenGhrib’s nieuwste voorstelling Black Table zal in wereldpremière gaan tijdens het Dancing on the Edge Festival 2015. Eerder maakte BenGhrib The Smala B.B. – deze voorstelling was te zien tijdens het Dancing on the Edge Festival 2011- waarbij hij het werk van Jheronimus Bosch als uitgangspunt nam. Hij zag de ‘bizarre wereld van Bosch’ namelijk weerspiegeld in de dagelijkse hectiek en realiteit van Casablanca. Dit gegeven is ook het startpunt voor het participatieproject Jheronimus B.