Cursus Vertellen over Brand in Mokum


In de cursus Vertellen over Brand in Mokum leer je op meeslepende wijze te vertellen. Via associatie en improvisatie, bijna als een rap met herhaalwoorden, werken we aan ‘fysieke verhalen’.

Je eigen en andermans herinneringen over het nabije verleden van onze stad Amsterdam zijn het vertrekpunt, samen met krantenfoto’s uit die tijd. Wie herinnert zich de roerige jaren ’60 en ‘70? Denk aan de rellen rond Provo’s en Dolle Mina’s eind jaren ’60, de schoonveegactie van de Dam in 1970, Nieuwmarktrellen in 1975 en natuurlijk de krakersrellen rond de kroning van Beatrix in 1980. Merkte je als stadsbewoner iets van de rellen of juist helemaal niet? Alle antwoorden zijn goed om een mooi verhaal te maken.

Het Stadsarchief stelt foto’s uit haar beeldbank ter beschikking.
Een bezoek aan het Stadsarchief is bij de cursus inbegrepen.

Aansluitend op de cursus wordt de locatievoorstelling Brand in Mokum gemaakt. Over het raakvlak van grote en kleine gebeurtenissen in Amsterdam, dat ratjetoe aan Amsterdamse sores. Hoe kijken stadsbewoners van toen terug op alle herrie en rellen? Wat heeft dat de stad opgeleverd – in hun ogen? In januari 2019 starten de repetities. Eind mei, begin juni 2019 zijn er voorstellingen in het Stadsarchief aan de Vijzelgracht.
De cursus is een voorbereiding op de locatievoorstelling Brand in Mokum; deelnemers aan de cursus zijn niet verplicht om met de voorstelling mee te doen. Ook voor de productie zullen we een deelnemersbijdrage vragen (€100,00). Bij voorkeur woonden de deelnemers in Amsterdam ten tijde van de rellen.

Cursus:
• Data: 8 oktober tot en met 17 december (10 lessen) minus 22 oktober
• Tijd: maandag 15.00-17.00 uur
• Locatie:WG cursusruimte, Ketelhuisplein 41, Amsterdam
• Deelnemersbijdrage: € 120,00 |Betalen in termijnen is mogelijk
Heb je een stadspas met een groene stip, dan kan je voor korting op de cursus Grey Vibes Stufi (studiefinanciering) aanvragen! Dit kan je doen via het aanvraagformulier.
• Docent: Loes Hegger
Aanmelden

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
08/10/2018 - 17/12/2018
15:00 - 17:00

Locatie
WG studio