Huis van Vervoering najaarscursus 2018


De Zomerschool krijgt een vervolg!
Door het succes van de zomerschool en in aanloop van de volgende theaterproductie organiseert Huis van vervoering, dé theaterbroedplaats voor 55+ van Grey Vibes & Koo, een theater/schrijf cursus in het najaar.
De cursus bestaat uit 12 lessen op de dinsdagochtend en worden per blok van 4 weken begeleid door de gastdocenten van de zomerschool: acteur en theatermaker David Geysen, schrijfster en dramaturge Ninke Overbeek en theatermaker en -docent Sharon Kruijtbosch – van der Vreede. Per blok ga je aan de slag met performance, creatief schrijven en fysiek theater. Een cursus vol uitdagingen, ontdekkingen en nieuwe ontmoetingen!

Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal plaatsen is beperkt!
Data: 9 oktober t/m 15 januari 2018 (12 lessen) minus 23 oktober, 25 december en 1 januari
Tijden: Dinsdag 10.30 – 12.00 uur
Locatie: In het Koorenhuis, Prins 27, Den Haag
Bijdrage: €120,00 of  €60,00 met Ooievaarspas. Eventueel betalingsregeling mogelijk
Docenten: David Geysen, Ninke Overbeek en Sharon van der Vreede

Meer info: denhaag@greyvibes.nl

GEEF JE NU OP!

aanmelden

Ninke Overbeek- les 1 t/m 4
Ninke Overbeek is schrijfster en dramaturge en geeft schrijfworkshops waarin spelen met de taal centraal staat. De taal is materiaal: alsof je danst of schildert en improviseert; zo kom je tot tekst. We schrijven zintuiglijk, aan de hand van beelden en op muziek, maken gebruik van freewriting. We bedenken verhalen voor zelfbedachte personages, schrijven snerpende conflicten, maken ons kwaad en verwonderen ons, in een ongedwongen sfeer.

Sharon Kruijtbosch – van der Vreede – les 5 t/m 8
Als theatermaker ga ik graag fysiek te werk. Terug naar de essentie van een beweging. Ontdekken dat het lichaam altijd een vertellende rol heeft. Als het in beweging is en soms nog meer wanneer het stil is. De lessen zijn uitdagend in een haalbare vorm voor iedere speler. (Om jezelf nog meer bewegingsruimte te geven; draag het liefst makkelijk zittende kleding)

David Geysen – les 9 t/m 12
David Geysen, bekend als acteur en regisseur bij Toneelgroep De Appel en nu bij het eigen multidisciplinaire gezelschap Dégradé geeft een workshop over persoonlijk beeldend theater. Hoe kan je eigen ervaringen en eigen inspiratie omzetten naar een beeldend verhaal op het toneel.  David zoekt met de deelnemers naar de schat aan verbeelding die zit in ieder van ons en zoekt samen met de spelers naar hoe je dit tot theater kunt maken of tot een dromerig sprookje. Dat kan verhalend maar ook poëtisch en associatief. Het eigen verhaal en de eigen inspiratie en ervaring als bron voor beklijvend theater.  Na 20 jaar ervaring met de klassieken en met hedendaags en collage theater ontwikkelde hij een sterke eigen theatersignatuur. Met de groep spelers in de workshop gaat hij spelen en knutselen met hun verbeelding. Niets is te gek en op het toneel mag alles.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/10/2018 - 15/01/2019
10:30 - 12:00

Locatie
In het Koorenhuis