Na 10 jaar is Grey Vibes per 1 maart 2021 gestopt met de organisatie van haar theateractiviteiten voor 55+.

In 2010 ontstaan vanuit een geslaagd hip hop dansexperiment voor ouderen in Theater De Engelenbak en in de volle overtuiging dat je ook op latere leeftijd actief de podiumkunsten kan beoefenen. Gevoed door de behoefte van zowel deelnemers als makers en docenten heeft Grey Vibes in de afgelopen 10 jaar als inspirerende theaterbroedplaats uiteenlopende cursussen georganiseerd en prachtige theaterproducties gemaakt. Met professionele begeleiding en het gezamenlijk plezier altijd als uitgangspunt. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is het aanbod van cultuurparticipatie voor ouderen een vertrouwde ontwikkeling. Er is zelf een speciaal fonds voor opgericht: Lang Leve Kunstfonds.

Voor de organisatie van Grey Vibes is daarmee de tijd gekomen om het stokje over te dragen. De stichting is overgenomen door de Haagse Theaterbroedplaats en gaat verder onder de naam Huis van Vervoering. De overige Haagse en Amsterdamse activiteiten worden voortgezet onder leiding van de de docenten, de makers en de deelnemers zelf. Het landelijke Pijnlijke Melodie het Land in blijft ook bestaan en zal in 2021/2022 een vervolg krijgen. Bij dit collectieve project wordt in een aantal steden tegelijk een nieuwe theaterproductie gerealiseerd, gebaseerd op de oorspronkelijke theatervoorstelling Pijnlijke Melodie van Grey Vibes en het Koorenhuis, met als doel om de missie ouderen en cultuurparticipatie aan te jagen.

De website van Grey Vibes en het mailadres info@greyvibes.nl blijven in ieder geval tot maart 2022 in de lucht voor informatie en doorverwijzing naar de verschillende projecten.

Het was een feest om de afgelopen tien jaar lang met deelnemers, docenten en theatermakers, met samenwerkingspartners, vrijwilligers en publiek en met behulp van gemeentes en fondsen Grey Vibes te mogen ontwikkelen. Het heeft niet alleen ons beeld over het ouder worden positief beïnvloed, dat heeft het van velen.

Veel dank voor alles!