Jeroen de Graaf is in 2006 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater in Tilburg als docerend theatermaker. Sindsdien is hij vooral actief in het Haagse theaterklimaat.

Als theaterdocent en regisseur is hij al jaren verbonden met Rabarber, dé theaterschool van Den Haag waar hij diverse grote familievoorstellingen heeft gemaakt. Na het lesgeven bij kunstencentrum Koorenhuis is Jeroen actief betrokken bij het Haags Theaterhuis. Daar geeft hij zowel basis als verdiepende cursussen speltechniek.

Vorig jaar was Jeroen spelcoach voor de musical Peace of Me, ter ere van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis.

Al diverse malen (2008, 2009, 2010) heeft Jeroen kunstprojecten geïnitieerd waarin ouderen en kinderen met elkaar voorstellingen maken vanuit persoonlijke verhalen.

Voor de Haagse Herinneringen op ‘t duin is Jeroen regisseur en begeleidt hij het maakproces waarin de deelnemers centraal staan.

“Uitwaaien in de duinen is voor mij een manier om te relativeren en even het alledaagse leven even achter me te laten. De wind, het geluid van de zee en het wuivende duin gras zet de tijd even stil. Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen van de deelnemers en krijg enorm veel zin om in samenwerking met Roeland Drost een theaterervaring neer te zetten.”, aldus Jeroen.