Ik ben Roeland Drost, 46 jaar. Ik ben theatraal muzikant, geef improviseerconcerten tijdens (klassieke) piano solo recitals, tour met Nederrockband Fratsen door het land, begeleid al heel lang de Schots/Haagse singer-songwriter Julie Scott en zing eigen liederen. Daarnaast schrijf ik muziek voor theaterproducties en maak en regisseer ik eigen muziektheatervoorstellingen en performances, bij voorkeur op ongewone, inspirerende plekken.
Met Haags actrice Tatiana Radier heb ik verschillende programma’s samengesteld o.m. rond poëzie van Slauerhoff en van Hans Lodeizen en we traden geregeld op in de Regentenkamer, Branoul en Première Parterre; Yvonne Keuls begeleidde ik bij haar boekpresentatie van Allemaal Beestjes en bij zigeunermuziekensemble Sintiromarus was ik muzikant
verteller rond hun 6 jarig jubileum in 2012.
Ik was tot 2014 vijf jaar zang- en muziektheaterdocent bij theaterschool Rabarber en maakte in twee toneelstukken onder regie van Jeroen de Graaf de muziek. Dat smaakte naar meer en daar is nu de gelegenheid voor aangebroken. Hoera!
Als ik muziek maak, acteer, lesgeef en regisseer voel ik me een vulkaan en het vuur dat het me brengt, breng ik graag over op m’n publiek, m’n studenten en medespelers.
Ik vind het prachtig om te inspireren en bij jou ook dat vuurtje op te porren… Wanneer wordt mijn, of jouw creatieve uiting meer dan kennis, techniek, een trucje of afspraak en ontstaat er iets eigens en onverwachts?
Roeland studeerde klassiek piano in Arnhem en bekwaamde zich in acteren aan acteursopleiding De Trap in Amsterdam, waar hij in 2001 afstudeerde. Hij speelde o.m. bij toneelgroep Laan van Poot (Liefde van zeven poppen 1997/1998), Hans Hof Ensemble (Stad Bij Nacht reprise 2000), gaf les en maakte composities voor Alba Theaterhuis (La Muleta, Enter Ophelia 2004/2005), speelde en musiceerde bij Toneelgroep de Appel (De Storm en de Goede Mens van Sezuan 2006 – 2007)
en deed meer recent in Den Haag regie en spel in muziektheatervoorstelling Woeste Grond (2012), Het Wonder van Jero (2013), Klinkende Gedachten en Het Brein (2014).
Voor een compleet beeld check www.roelanddrost.nl