UA-60988622-1

Oproep aan Theatermakers voor uniek theaterproject.

Regisseer jij onze Pijnlijke Melodie met ouderen, over de ouderenzorg?

Ben jij theatermaker en wil je in jouw gemeente een theaterproductie maken met ouderen, over de ouderenzorg?

o Werk jij al met ouderen of staat het werken met oudere amateurspelers al lang op je wensenlijstje?

o Wil jij een theaterproject realiseren waarvan het raamwerk staat en dat als doel heeft een brug te slaan tussen ouderen, cultuurparticipatie en de zorgopleiding?

o Heb jij een goed lokaal netwerk en gaat het je lukken om deze productie met lokale partners van de grond te krijgen?

Zo ja, dan willen we graag met je in gesprek. Het is onze ambitie om deze prachtige productie in 2018 / 2019 in een aantal nieuwe gemeenten op de planken te krijgen.

Pijnlijke Melodie is een zwart-komische locatievoorstelling over de kritieke toestand van de huidige ouderenzorg. De voorstelling is in 2016 onder leiding van theatermakers Jeroen de Graaf en Roeland Drost ontwikkeld door Grey Vibes en het Koorenhuis met de Haagse theaterbroedplaats voor 55+, Huis van Vervoering. Pijnlijke Melodie is een bijzonder project omdat de voorstelling wordt gespeeld in een leegstaande gang van een ziekenhuis. Het succes van de voorstelling, de aantrekkingskracht van het spelen op locatie en het thema maken de voorstelling daarbij zeer geschikt voor het onderwijs en dan met name voor het onderwijs dat mensen opleidt voor werk in de zorg. OPROEP AAN THEATERMAKERS VOOR EEN UNIEK THEATERPROJECT oktober 2017

Waarom Pijnlijke Melodie?

Onze fondsen hebben financieel bijgedragen aan de ontwikkeling en realisatie van de productie Pijnlijke Melodie in Den Haag. Dit als onderdeel van ons themaprogramma Lang Leve Kunst waarin we de kunstparticipatie van ouderen een boost geven in projecten waarin professionele kunstenaars en de zorg-/welzijnssector echt samenwerken. Het gaat ons daarbij om kunst, niet om bezig zijn, waarbij zowel de oudere spelers als het publiek voortdurend worden geprikkeld. Een belangrijke doelgroep is de lokale zorgopleiding: de productie levert een belangrijke bijdrage aan het lokale zorgonderwijs.

Pijnlijke Melodie verdient een breder publiek dat geprikkeld wordt om anders naar ouderen en de ouderenzorg te kijken! En meer ouderen die via dit stuk zichzelf kunnen verrassen. Daarom zoeken wij theatermakers die de uitdaging aan willen gaan om met lokale ouderen en partners Pijnlijke Melodie te realiseren in hun eigen gemeente. Als fondsen willen we een financiële bijdrage te leveren aan deze productie in een aantal gemeenten. Je ontvangt een script, een draaiboek en advies vanuit Huis van Vervoering.

Interesse?

Stuur je CV en een korte motivatie uiterlijk vrijdag 3 november 2017 naar Marianne Barendsen van Huis van Vervoering: info@greyvibes.nl, 06 40 30 89 00. Je kunt ook bij haar terecht als je meer wilt weten over de productie en de aanpak. We denken dat voor deze productie een goede productieleider onmisbaar is. Geef zo mogelijk aan met welke productieleider jij samen gaat werken.

Op basis van de CV’s met motivatie selecteren wij een aantal theatermakers, die wij uitnodigen voor gesprek met Marianne Barendsen. Dat gesprek staat in het teken van wederzijdse kennismaking en een verdere toelichting op het project. Daarna kun je een voorstel met begroting indienen. Veelbelovende voorstellen zullen wij financieel ondersteunen (cofinanciering is nodig).

Een hartelijke groet,

Stichting RCOAK

Frieda de Pater,

directeur

Fonds Sluyterman van Loo

Koeno Sluyterman van Loo,

secretaris-directeur