30 nov 2019; 1e voorstelling aanvang 13.00 uur; 2e voorstelling aanvang 15.00 uur
28 nov 2019; aanvang 19.30 uur; De Torenkamer Acropolis (besloten voorstelling)
1 dec 2019; aanvang 14.30 uur; Buurtcoöperatie De Eester (voor buurtbewoners)

 KAARTEN ONLINE  voor 30 november StadArchief

Reprise!

Brand in Mokum, een locatievoorstelling van Grey Vibes Amsterdam over Amsterdamse sores in de jaren ’60 en ‘70. In het Stadsarchief Amsterdam (De Bazel) de reprise op 30 november 2019. Swingend muziektheater, waarin oudere Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam. Van Provo tot kraker en alles daartussen. 

Amsterdam on fire

Oudere stadsbewoners schetsen de roerige jaren in Amsterdam, toen zijzelf jonge blommen en godenzonen waren. De een was een toevallige voorbijganger, de ander nam actief deel aan de rebellie tegen het gezag. Over wonen in een halve woning, creatieve krakers en ‘Peace man’. Ooggetuigen vertellen over het Lieverdje, de Telegraafrellen, de Maagdenhuisbezetting, hippies in Paradiso, Nieuwmarktrellen, de ontruiming van de Vondelstraat en over vandaag: Hoe kijken de Amsterdammers terug op alle reuring? Wat heeft het de stad opgeleverd? En hoe is de woonsituatie nu, anno 2019? Pretpark, beleggingsobject of levende stad? Met live muziek, de vrolijke geest van hi ha happening! klinkt in alles door.

Amsterdam in beeld

Foto’s uit de beeldbank van het Stadsarchief vormen het tijdsbeelddecor.
De Bodenzaal van het Stadsarchief in De Bazel speelt als imponerend machtscentrum (ooit het hoofdgebouw van ABN AMRO) de rol van autoriteit tegenover de verhalen van ‘de gewone man op straat’.

Team

Regie en concept    Loes Hegger
Muzikale leiding    Henk Meulenbeld
Spelers                     Marga Appelman, Danny van Bemmel, Jan Willem Blomhoff, Ans de Jong, Margaretha Louwers, Henk Meulenbeld, Charlot Schoonenberg, Dewi van der Smitte, Annemarie van de Vusse, Anne Walseman, Alwin van der Wolff 
Kostuums                 Marianka Halters
Productie                  Stichting het Theaterlab/Grey Vibes

Loes Hegger maakte eerder bij Grey Vibes de voorstellingen Smaken Verschillen en Feest! Zij is gespecialiseerd in fysiek theater en maakt humoristische familievoorstellingen waarin de gewone man zich door de berg alledaags ongemak worstelt.

Henk Meulenbeld koordirigent, arrangeur, accordeonist, toetsenist en gitarist met een passie voor zingen. Begonnen in 1978 als straatmuzikant, opent ook dit jaar de Aprilfeesten op de Nieuwmarkt met de Amsterdamse Straat Band (sinds 1980).

Grey Vibes is een theaterwerkplaats voor 55 tot 100+ en biedt zang-, dans- en theatercursussen voor actieve ouderen. Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan eigen Grey Vibes producties. Sinds 2013 is Grey Vibes met verschillende activiteiten actief in Amsterdam en Den Haag en werkt daarbij nauw samen met culturele instellingen en welzijns- en ouderenorganisaties.

 ……………………………………………………………………………………………

Praktische informatie:

Speeldatum Stadsarchief     
– 30 nov 2019; 1e voorstelling aanvang 13.00; 2e voorstelling aanvang 15.00

Locatie 
Bodenzaal van het Stadsarchief, De Bazel Vijzelstraat 32, Amsterdam         

Kaartverkoop
– Voorverkoop: € 10,00 (geen boekingskosten)   KAARTEN ONLINE  
– Aan de Grey Vibes kassa voor aanvang: € 12,00. 
Mocht u willen reserveren: reserveren@greyvibes.nl
Het aantal plaatsen op deze locatie is beperkt, we adviseren tijdig kaarten te bestellen of te reserveren.

Extra voorstellingen
– 28 nov 2019; aanvang 19.30; De Torenkamer Acropolis (besloten voorstelling)
– 1 dec 2019; aanvang 14.30; Buurtcoöperatie De Eester (voor buurtbewoners)

Informatie
amsterdam@greyvibes.nl – 06-53668320

Brand in Mokum is een productie van Grey Vibes en wordt gesteund door het Stadsarchief, Amsterdams Fonds voor de Kunst, fonds RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Het Fonds voor Oost, de Torenkamer en Buurtcoöperatie De Eester.