© 2019 Nfocus Holland
Speeldata: 13 t/m 23 juni 2019
Locatie: Loods Bureau Dégradé, Laan van Poot 97, Den Haag
Ter hoogte van Nachtegaallaan
Kaartverkoop: Voorverkoop: €10,- (geen boekingskosten)  KAARTEN online 
Aan de kassa voor aanvang: €12,- of €6,- met Ooievaarspas. Geen pin aanwezig! Mocht u willen reserveren: reserveren@huisvanvervoering.nl.

Zandlopers
Over graven in het verleden en bouwen in de toekomst 

Het is het jaar 2121. Alle bomen hebben een druppelinfuus en een monitor. Al het water heeft een merknaam. Alle insecten zijn dood, net als alle vogels. Alle straten zijn voorzien van digitale schermen en digitaal vogelgeluid.
In een totaal gestileerde, gerobotiseerde wereld, leeft een groep ouderen onder een stolp. Plotseling verschijnt er iets. Iets wat van ver komt. Vanaf dat moment lijkt de tijd hen in te halen en ontdekken ze wat kippenvel is.
Een futuristische, muzikale voorstelling over de nalatenschap van generatie op generatie.

Huis van Vervoering
Huis van Vervoering is de gezamenlijke theaterbroedplaats voor Haags 55+ van Grey Vibes en KOO (voorheen Koorenhuis). Een theaterbroedplaats waar iedere Haagse oudere zijn of haar talent op zijn eigen niveau kan ontwikkelen. Zowel voor als achter de schermen. Een Haagse broedplaats waar de verbinding wordt gelegd tussen de stad, haar bewoners en haar erfgoed. Met Huis van Vervoering produceren Grey Vibes en KOO jaarlijks een theatervoorstelling op locatie, gebaseerd op een Haags dan wel maatschappelijk actueel thema. Per productie werken zij hiervoor samen met lokale partners.

Huis van Vervoering Educatie
Met een educatieve afdeling ontwikkelt Huis van Vervoering met de ouderen een educatief programma over de oudere mens voor het zorgonderwijs op basis van de voorstellingen van de theaterbroedplaats.

Zandlopers wordt muzikaal ondersteund door 2 geweldige koren:
  Willy Caron Muziektheater 
 Afimokoor  

Speeldata:
Donderdag 13 juni         20:30u Try-Out
Vrijdag 14 juni              20:30u Première Zandlopers
Zaterdag 15 juni            20:30u Voorstelling
Woensdag 19 juni         15:00u Besloten educatievoorstelling
Woensdag 19 juni         20:30u Voorstelling
Donderdag 20 juni       15:00u Besloten educatievoorstelling
Donderdag 20 juni        20:30u Voorstelling
Vrijdag 21 juni              15:00u Besloten educatievoorstelling
Vrijdag 21 juni               20:30u Voorstelling
Zaterdag 22 juni           20:30u Voorstelling
Zondag 23 juni             15:00u Laatste voorstelling

Tekst: Ninke Overbeek / Regie: Jeroen de Graaf / Choreografie: Annoushka Claassens / Muziek: Roeland Drost / Decorbouw: Rached Rekik/ Kostuums: Bernadette Kijzers / Productie: Marianne Barendsen & Andrea Versteeg & Anita Hofman / Techniek: Willem Helversteijn, Publiciteit: Lindy Schutte, Beeld/Foto’s: Milan Tettero / Logo: Bes Vormgeving / Educatie (KOO): Krista te Brake / Hulptroepen: Els Verwaayen, Margot Beckschebe, Petra Venrooy / Spelers: Birgit Karreman, Willemien van Spronsen, Paola Bianchi, Theo Milder, Corry Verdonk, Eelco Brinkman, Cily Banus, Francisca Tan, Foske Rienks, Anna Nieuwenhuis, Henk van Osnabrugge, Frits van Doorn, Emma Doornik, Truus de Rouw, Mercedes Olivieri Acosta, Jeanne Schouten, Margriet van der Meijden, Trees van Dijk, Arline van Raffe, Sabine Ridle

Zandlopers is een productie van Huis van Vervoering en wordt gesteund door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, VSB, Cultuurschakel en Stichting RCOAK. Met dank aan Migratie Museum en Bureau Dégradé.